Bilişim Sınav Soruları Genel

Veri Tabanı 2.Dönem 1.Yazılı

1. ……… Veri tabanı …..……… verilerin düzenli bir şekilde saklanmış halidir.

2. Aynı verinin değişik yerlerde birkaç kopyasının bulunması, bir yerde değiştirilen verinin diğer yerde aynı kalması
…………. Veri tutarsızlığına ………………….. neden olur.

3. Bilgisayarınızın veri tabanı sunucusu olarak faaliyet göstermesini, kendisine gelen istekleri, sorguları alıp cevaplamasını sağlayan servise ……………… Database Engine …………………. denir.

4. Kimlik doğrulamasının Windowsa bırakıldığı yönteme ………Windows Authentication ………………………… denir.

5. ……… Autogrowth ………….., dosyaların büyüme oranlarının ve en çok hangi boyuta kadar büyüyebileceklerinin belirlendiği bölümdür.

6. Sunucu üzerinde tanımlı kullanıcılar …… Security …………. sekmesi altındaki …… Logins ……. bölümünde listelenmektedir.

7. Verilerin fiziksel hafızadaki durumları, birbirleri ile olan ilişikileri, kullanıcıların bu verilere erişim yetkileri gibi birçok detayın yönetildiği yazılımlara …………… Veri tabanı Yönetim Sistemi ………………………….. denir.

8. Hem windows doğrulama hem de ağ veri tabanı yazılımı doğrulama yöntemlerinin birlikte çalıştığı moda ……… Mixed Mode …………… denir.

9. Veri tabanı dosyamız bizim belirttiğimiz boyuta kadar dolduysa ve kendini otomatik olarak genişletmesini istiyorsak
…… Enable Autogrowth ………….. kutucuğunu işaretlemeliyiz.

10. …… db_datawriter ……….. rolü, veri tabanında bulunan kullanıcı tabloları üzerinde veri ekleme, silme veya güncelleme işlemlerini gerçekleştirebilir.

11. Bir sütunun otomatik sayı gibi davranması için …… Identity Specification …………… özelliği true yapılmalıdır.

12. ……. Yabancıl Anahtar………………. bir ilişki yapısında birincil anahtarla eşleşen sütun veya sütun gruplarına verilen addır.

13. Ağ veri tabanı yazılımı kurulumuna başlamak için gerekli olan döküman ve araçlar hangi sekmede bulunur?

CEVAP: Planning

14. Bağlı bulunan ağ veri tabanı yazılımı üzerinde bulunan tüm nesnelerin görüntülendiği pencerenin adı nedir?

CEVAP: Object Explorer

15. Tablodaki alanların veri tiplerinden 2 tanesini yazınız.

CEVAP: int, bigint, byte, nvarchar(), bit

16. 0-255 arasında bir değer tutabilen kesin sayısal veri tipi nedir?

CEVAP: tinyint

17. Bir tabloda değişiklik yapılan verinin ilişkili olduğu diğer tablo veya tablolarda da aynı işlemin yapılması işlemine ne denir?

CEVAP: Veri Bütünlüğü

18. Ağ veri tabanı yazılımı içerisinde gelen ve bazı işlemleri basit bir şekilde yapmamızı sağlayan sorgu şablonlarının bulunduğu pencere hangisidir?

CEVAP: Template Explorer

19. Veri tabanı üzerinde yetkili kullanıcılar tanımlayabilen veya tanımlı kullanıcıları silebien rol aşağıdakilerden hangisidir?

CEVAP: db_accessadmin

20. Sunucu üzerinde en yüksek yetkiye sahip rol aşağıdakilerden hangisidir?

CEVAP: sysadmin

21. Veri tabanı üzerinde tüm yapılandırma ve bakım işlemlerini gerçekleştirme rolünün adı nedir?

CEVAP: db_owner

22. Sunucu üzerinde veri tabanı oluşturma rolünün adı nedir?

CEVAP: dbcreator

23. 2 tane VTYS yazılımı adını yazınız?

CEVAP: MySQL , MSSQL ,Oracle

24. Farklı senaryolara göre ağ veri tabanı yazılımı kurulumu ile ilgili seçeneklerin bulunduğu sekmenin adı nedir?

CEVAP: Installation

25. Sütuna veri girişini zorlamak için sütunun hangi özelliği kullanılır?

CEVAP: Allow Nulls

26. Bir tablo oluşturmak için kullanılan Sql komutu hangisidir?

CEVAP: CREATE TABLE

Yorum yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: